Spotkania wigilijne
mouse

Szerokie menu A’La Carte, składające się z potraw pochodzących z różnych części świata, dopełnione zostało tradycyjnym Menu Śląskim inspirowanym przepisami rodu Donnersmarcków.

restauracja baner 01

Tu kącik malucha współistnieje z powierzchnią wystawienniczą. Weekendami odbywają się koncerty oraz warsztaty kulinarne, a w tygodniu lekcje na temat śląskich tradycji. To miejsce tętni życiem!

bistro baner 01
 

Oferta

Na postindustrialną przestrzeń Szybu Maciej składają się m.in., trzy poziomy w budynku nadszybia zaadaptowane dla celów gastronomicznych i eventowych. Na parterze znajduje się bistro, na drugim poziomie - elegancka industrialna restauracja, a na poziomie trzecim 9.60 - sala bankietowa (numeryczna nazwa części kompleksu odpowiada wysokości nad poziomem gruntu). Wszystkie nasze sale są klimatyzowane, wentylowane, mają dostęp do sieci Wi-Fi. Każda z sal dysponuje mikrofonami bezprzewodowymi, rzutnikiem i ekranami, także ekranami dotykowymi. Kompleks ma swój własny parking, mogący pomieścić kilkanaście autokarów. Znajdujemy się w bezpośrednim sąsiedztwie węzła autostrady A1 z DK88.

 

ulotka wigilijna

Nasz zespół pomoże Państwu przejść przez proces przygotowań oraz realizację wesela co sprawi, iż będą Państwo mieli czas by poświęcić go temu, co najistotniejsze w tym szczególnym dniu, czyli byciu ze sobą oraz z Państwa rodzinami i przyjaciółmi.

 

Wnętrza Szybu Maciej są nietuzinkowe, doskonale zaprojektowane, z duża ilością naturalnego światła co sprawia, że stają się wdzięcznym tłem do fotografii podczas tego wyjątkowego dnia.

 



 

 

Kolacja Standard
(70 zł/osoba)

PRZYSTAWKA

Tatar z łososiakawior, jaja przepiórcze

ZUPA

Barszczz uszkami

DANIE GŁÓWNE

Panierowany filet z karpia
Sandacz w migdałach

DODATKI

Pierogi z kapustą i grzybami
Zasmażana kapusta z grochem
Ziemniaki opiekane

DESER

Kompot z suszu
Makówki lub szarlotka *

MOŻLIWOŚĆ ZAMÓWIENIA ZIMNEJ PŁYTY
(40 zł/osoby)

Pieczone mięsa
Swojskie pasztety
Tymbaliki z ryby
Śledzie na 3 sposoby
Selekcje sałat
Pieczywo, masło
Barszcz z pasztecikiem
* prosimy o dokonanie wyboru przy rezerwacji
Wszystkie dania główne wydawane są wieloporcjowo

Kolacja Premium
(100 zł/osoba)

PRZYSTAWKA

Płatki śledziaśmietana, jabłko, cebula

ZUPA

Pikantna zupa rybakapapryka, pomidory pelatti, ryba

DANIE GŁÓWNE

Panierowany filet z karpia
Sandacz w migdałach

DODATKI

Pierogi z kapustą i grzybami
Zasmażana kapusta z grochem
Ziemniaki opiekane

DESER

Kompot z suszu
Lody bakaliowe, makówki lub szarlotka *

MOŻLIWOŚĆ ZAMÓWIENIA ZIMNEJ PŁYTY
(40 zł/osoby)

Pieczone mięsa
Swojskie pasztety
Tymbaliki z ryby
Śledzie na 3 sposoby
Selekcje sałat
Pieczywo, masło
Barszcz z pasztecikiem
* prosimy o dokonanie wyboru przy rezerwacji
Wszystkie dania główne wydawane są wieloporcjowo

Kolacja Luksusowa
(120 zł/osoba)

PRZYSTAWKA

Kieliszek Prosecco
Pescaccio z łososia

ZUPA

Staropolska zupa z prawdziwkówz domowym makaronem

DANIE GŁÓWNE

Szczupak duszony w chrzanie ze śmietanąPanierowany filet z karpia
Halibut pieczony

DODATKI

Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi ze szpinakiem i fetą
Zasmażana kapusta z grochem
Ziemniaki opiekane
Selekcja sałat

DESER

Kompot z suszu
Szarlotka, sernik lub makówki *

MOŻLIWOŚĆ ZAMÓWIENIA ZIMNEJ PŁYTY
(40 zł/osoby)

Pieczone mięsa
Swojskie pasztety
Tymbaliki z ryby
Śledzie na 3 sposoby
Selekcje sałat
Pieczywo, masło
Barszcz z pasztecikiem
* prosimy o dokonanie wyboru przy rezerwacji
Wszystkie dania główne wydawane są wieloporcjowo
 

Kontakt

SZYB MACIEJ

ul. Srebrna 6, 41-819 Zabrze-Maciejów

Godziny otwarcia kompleksu:
Wtorek – Niedziela 10:00 – 22:00

 

Informacja

tel. +48 32 276 17 76
mob. +48 721 455 500
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Turystyka

tel. +48 32 276 17 76
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Restauracja & Bistro

(indywidualne rezerwacje stolików)
tel. +48 32 323 14 75
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

 

 

Patrycja Brzeskot

(Rezerwacje)
mob. +48 661 650 200

tel. +48 32 323 14 75

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Mateusz Wróbel

(Public relations)
tel. +48 721 455 500

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

 

www.szybmaciej.pl

Mapa dojazdowa

Drukuj