Zespół
Zespołem gastronomicznym kieruje Szef Kuchni – Dominik Więcek, Szef Sali – Marcin Świętek oraz Manager Restauracji i Bistro – Justyna Czeleń. Nasz zespół składa się ze specjalistów. którzy mieli okazję rozwijać swoje umiejętności i zdobywać wiedzę zarówno na arenie lokalnej jak i międzynarodowej. Zespół administracyjno-kierowniczy, uzupełnia serwis kelnerski, który uśmiechem i doświadczeniem dba o każdego gościa. Zdobyte doświadczenia oraz pozyskiwana przez lata wiedza, pozwala naszej obsłudze dbać o każdy detal, zadowalając tym samym najbardziej wymagających gości. Nadrzędną ideą naszej obsługi jest tzw. „swobodna elegancja”, która przejawia się na każdym kroku.
![](https://szybmaciej.kompleks-ludwik.pl/wp-content/uploads/2022/03/temp-osoba.jpg)
![](https://szybmaciej.kompleks-ludwik.pl/wp-content/uploads/2022/03/R5_20139.jpg)
![](https://szybmaciej.kompleks-ludwik.pl/wp-content/uploads/2022/03/R5_20081.jpg)
![](https://szybmaciej.kompleks-ludwik.pl/wp-content/uploads/2022/03/Mask-Group-70.jpg)
Komplementarność wiedzy i umiejętności w połączeniu z pasją, różnorakimi inspiracjami i ciągłą chęcią samodoskonalenia się sprawiają, że nasz zespół jest sercem i duszą restauracji. Dodając do tego polskie produkty pozyskiwane wprost od lokalnych dostawców uzyskaliśmy menu, będące połączeniem smaków, fantazji i wielu technik kulinarnych. Naszym głównym filarem jest lokalność, w skrócie: fusion po śląsku, co zaowocowało dołączeniem do Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki oraz uzupełnieniem oferty ala carte o osobne menu inspirowane Śląskiem.