Wydarzenia

szlak zabytkow techniki logogault millau logoslaskie smaki logo

mouse

Szerokie menu A’La Carte, składające się z potraw pochodzących z różnych części świata, dopełnione zostało tradycyjnym Menu Śląskim inspirowanym przepisami rodu Donnersmarcków.

restauracja baner 01

Tu kącik malucha współistnieje z powierzchnią wystawienniczą. Weekendami odbywają się spotkania rodzinne, a w tygodniu lekcje na temat śląskich tradycji oraz warsztaty dla najmłodszych! Zapraszamy!

bistro baner 01
 

Wydarzenia

Zamierzeniem, które przyświeca twórcom Szybu Maciej jest kultura jedzenia. Łączymy doskonałe smaki z perfekcyjnym wnętrzem w którym widoczne jest połączenie architektury industrialnej wykorzystującej czerwoną cegłę z nowoczesną stalą, betonem oraz szkłem. Wnętrza jak i dziedziniec Szybu Maciej stanowią doskonałe tło dla koncertów, wystaw oraz plenerów. Oddajemy kompleks do dyspozycji malarzy, grafików, filmowców, fotografów i muzyków oraz pasjonatom innych dziedzin sztuki, także kulinarnej. Odbywają się u nas zarówno prestiżowe wydarzenia kulturalne takie jak koncerty w ramach festiwalu Ars Cameralis jak i imprezy otwarte m.in. Industriada, Maciej Extremalny czy Chill Out. Proszę śledzić nasze kalendarium na bieżąco; zaręczamy że warto!

Zachęcamy do zapoznania się komunikatem na temat bezpieczeństwa naszych Gości Restauracji i Bistro Szyb Maciej.

 

Zabrze, 12.03.2020 r.

 

Szanowni Państwo,

 

w trosce o bezpieczeństwo naszych Gości oraz pracowników Szybu Maciej pragniemy poinformować o dodatkowych środkach ostrożności, które z dniem dzisiejszym zostają wprowadzone w naszym Bistro oraz Restauracji.

 

Godziny otwarcia Bistro i Restauracji pozostają bez zmian, obiekt pracuje bez zakłóceń, jednak pragniemy dodać, iż śledzimy na bieżąco aktualną sytuację w kraju i w razie konieczności podejmować będziemy odpowiednie kroki.

 

Dodatkowe środki ostrożności i higieny, które wprowadzamy to przede wszystkim nakrywanie stolików gobletami na wodę, sztućcami oraz serwetkami bezpośrednio przy Gościach, tak aby w/w elementy nie zalegały na stołach, gromadząc bakterie. Dodatkowo newralgiczne miejsca są regularnie czyszczone, a zbędne elementy (m.in. ulotki, przyprawniki, czy kącik dla dzieci) zostały chwilowo usunięte.

 

Zalecamy zgodnie z informacjami Głównego Inspektoratu Sanitarnego, aby przed posiłkami dokładnie myć ręce wodą i mydłem – dozowniki na bieżąco są uzupełniane w mydło przez nasz personel.

 

Informujemy również, iż w najbliższym czasie (do odwołania), będzie możliwość zamówienia dań z naszej karty na wynos – zamówienia prosimy składać telefonicznie pod numerem tel. 32 323 14 75. Zamówione dania należy odebrać osobiście.

 

Zapewniamy Państwa, iż podejmujemy wszelkie możliwe kroki, aby wszyscy Goście czuli się u nas bezpiecznie i komfortowo.

 

 

Zespół Szybu Maciej

Kontakt

SZYB MACIEJ

ul. Srebrna 6, 41-819 Zabrze-Maciejów

Godziny otwarcia kompleksu:
Wtorek – Niedziela 10:00 – 21:00

  

Turystyka / Zwiedzanie

tel. +48 32 276 17 76
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
(zalecana telefoniczna rezerwacja)

 

Restauracja & Bistro

(indywidualne rezerwacje stolików)
tel. +48 32 323 14 75
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

 

 

 

Justyna Czeleń

manager

mob. +48 661 650 200

tel. +48 32 323 14 75

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Mateusz Wróbel

Turystyka / PR / Marketing

mob. +48 721 455 500

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

www.szybmaciej.pl

 

Wydarzenia Szybu Maciej przygotowywane są we współpracy z Klastrem Kultury i Turystyki Przemysłowej

Mapa dojazdowa

Mając na uwadze ochronę Państwa danych osobowych i dbając o Państwa prywatność, zachęcamy do zapoznania się z naszą Polityką Prywatności przetwarzania danych osobowych